SUA au detectat o activitate neobișnuită a submarinelor nord-coreene. Amenințarea crește

328
SUA au detectat o activitate neobișnuită a submarinelor nord-coreene. Amenințarea crește - suaadetectat-1501593059.jpg

Articole recomandate

Îngrijorările oficialilor din SUA, privind testele efectuate cu rachete balistice intercontinentale de Coreea de Nord, cresc pe zi ce trece.

Armata din SUA a descoperit "nivele extrem de neobișnuite și fără precedent" ale activității submarine din Coreea de Nord și dovezi ale unui "test de lansare", informează CNN.

Descoperirea vine la câteva zile după lansarea din această lună a celei de-a doua rachete balistice intercontinentale de la Pyongyang.

Un test de lansare verifică "sistemul de lansare la rece" a unor rachete ce utilizează abur de înaltă presiune pentru a fi propulsate din canistra, înainte ca motoarele să se aprindă. Acest lucru ajută la prevenirea deteriorării submarinului din cauza căldurii emanate de rachete.

Realizat la șantierul naval Sinpo, testul de lansare de duminică este al treilea din această lună - și al patrulea din acest an.

Coreea de Nord a efectuat un test a unei componente de rachete, care este critică pentru dezvoltarea capacităților de lansare a rachetelor de pe submarine, a declarat un oficial al SUA.

Vestea unui alt test de lansare vine pe fondul preocupărilor legate de lansarea unei rachete balistice intercontinentale care pare să aibă puterea de a lovi orașele mai importante din SUA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7301 secunde