€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

SUA aprobă vânzarea a 200 de rachete Finlandei

Ştire online publicată Miercuri, 07 Februarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
SUA au aprobat vânzarea a 200 de rachete de atac și de apărare Finlandei, țară care nu este membră NATO și situată la granița cu Rusia, pentru suma de peste 700 de milioane de dolari, a anunțat Departamentul de Stat, relatează AFP.

Departamentul de Stat american a aprobat, simultan, două vânzări către Finlanda: cea de aproximativ 132 de rachete sol-mare Harpoon, care urmează să fie îmbarcate la bordul unor nave de război finlandeze sau desfășurate pe baterii de apărare în zonele de coastă, și cea de 68 de rachete antirachetă „SeaSparrow” destinate noii generații de nave cu care marina finlandeză urmează să se doteze până în 2020.

Harpon, în valoare de 622 milioane de dolari, sunt rachete de atac anti-navă cu rază lungă de acțiune, fabricate de firma americană Boeing, care vor întări capacitățile de apărare ale liniilor maritime ale Finlandei, se arată în comunicat.

„Este pentru prima dată când Finlanda achiziționează acest tip de rachete dar nu va avea nicio dificultate să le integreze în capacitățile sale de apărare”, a adăugat Departamentul de Stat.

Această vânzare către Finlanda, țară UE care are cea mai lungă frontieră cu Rusia, survine în timp ce relațiile dintre Moscova și Vest sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7418 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3939 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8319 secunde