SUA anunță ce arme grele vor trimite în România

157
1
SUA anunță ce arme grele vor trimite în România - us-1435249612.jpg

Articole recomandate

Departamentul de Stat al SUA anunță că Statele Unite vor trimite în estul Europei, în mai multe țări printre care și România, armament greu: tancuri, mortiere, vehicule blindate. Anunțul vine să confirme și să detalieze intenția deja anunțată de Washington, care a provocat furia Rusiei. 


"În coordonare cu aliații săi, SUA intenționează să plaseze temporar aproximativ 250 de tancuri, vehicule de luptă Bradley și mortiere cu autopropulsie și echipamentul de luptă blindat asociat în țări baltice și din Europa Centrală, pentru a sprijini antrenamentele și exercițiile desfășurate de unitățile militare dislocate în Europa. Acest set de echipamente, numit EAS, va consta în echipament de la eșalon companie până la eșalon brigadă, localizate pe teritoriul mai multor țări aliate NATO, inclusiv Bulgaria, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia și România", anunță Departamentul de Stat al SUA.

"De la începutul lunii martie 2014, SUA au luat măsuri, atât bilateral, cât și în cadrul NATO, pentru a-i reasigura pe aliați de angajamentul lor neclintit față de apărarea colectivă. Alături de aliații NATO, SUA au stabilit prin rotație o prezență aeriană, terestră și navală neîntreruptă, în țările baltice și din Europa Centrală. Această prezență este o demonstrație adecvată și importantă de susținere pentru țările aliate profund îngrijorate de acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina. În iunie 2014, președintele Obama a anunțat Inițiativa Europeană de Reasigurare (ERI). În discursul său, președintele a menționat că SUA vor lua în calcul diverse inițiative, inclusiv amplasarea de astfel de echipamente militare în țările aliate", precizează oficialii americani.

Oficiali americani au declarat anterior că Pentagonul intenționează să staționeze armament greu și 5.000 de militari în câteva state est-europene, în scopul de a descuraja o eventuală agresiune rusă în Europa.

În replică, generalul Iuri Iakubov, un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării, a declarat că aceste măsuri reprezintă "cele mai agresive acțiuni ale Pentagonului și ale NATO" de după sfârșitul Războiului Rece. Astfel, nici "Rusia nu va avea altă opțiune, decât cea a suplimentării trupelor și capacităților militare pe flancul vestic", a atras atenția Iakubov.

Potrivit lui iakubov, Rusia ar urma să trimită tancuri, sisteme de artilerie și unități aeriene în apropierea statelor est-europene membre NATO. De asemenea, va fi accelerat ritmul instalării rachetelor Iskander în enclava rusă Kaliningrad și vor fi trimise trupe suplimentare în Belarus, relatează Realitatea.net.



Comentează știrea

costy
26 iunie 2015
afaceri

Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7528 secunde