Mai multe ştiri online:

STRIGĂTOR LA CER! Arabia Saudită vrea să execute un adolescent care a fost arestat la vârsta de 13 ani

Ştire online publicată Vineri, 07 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
foto: CNN
STRIGĂTOR LA CER! Arabia Saudită vrea să execute un adolescent care a fost arestat la vârsta de 13 ani - jmg9ndqwjmhhc2g9zwuwn2mxnzlizwe1-1559905613.jpg
Un adolescent din Arabia Saudită riscă pedeapsa cu moartea, după ce ar fi condus un protest pe biciclete al copiilor în țara din Peninsula Arabă, în 2011, în timpul Primăverii Arabe.


Murtaja Qureiris avea 10 ani atunci când a participat la demonstrația împotriva regimului autoritar din Arabia Saudită. Urmat de aproximativ 30 de copii, el a strigat în portavoce: „Oamenii cer drepturi umane”, în timp mergeau pe bicicletă, potrivit CNN.

La trei ani de la protest, Qureiris a fost arestat de autoritățile saudite, la vârsta de 13 ani. La vremea aceea, era considerat de avocați și activiști cel mai tânăr prizonier politic în Arabia Saudită.

Acum, adolescentul riscă pedeapsa cu moartea după ce a fost ținut, timp de patru ani, în arest preventiv. Tânărul ar fi petrecut cel puțin un an și trei luni într-un regim aspru, el fiind închis în carceră, potrivit CNN.

Arabia Saudită are una dintre cele mai mari rate de execuții din lume și a fost deseori criticată de grupurile de activiști pentru că a executat minori pentru că ar fi comis infracțiuni. Doar în aprilie, Arabia Saudită a anunțat că a executat 37 de oameni.

Qureiris avea 10 ani atunci când ar fi comis cel puțin una dintre infracțiunile pentru care este acuzat.

Vârsta de la care o persoană poate fi acuzată pentru infracțiuni în Arabia Saudită este neclară, însă Comitetul de Drepturi ale Copilului ar fi ridicat-o până la 12, în 2006, potrivit organizației Human Rights Watch.

Qureiris este judecat de un tribunal militar, unde procurorii îl acuză că face parte dintr-un „grup extremist de terorism”. El este acuzat, de asemenea, de presupusă violență comisă în timpul protestelor – inclusiv pentru că ar fi ajutat la construcția unor cocktailuri Molotov sau împușcarea forțelor de securitate.

Adolescentul a negat acuzațiile și spune că mărturiile împotriva lui ar fi fost obținute de procurori prin privarea de liberate a persoanelor care făcut declarații.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.812 secunde