Mai multe ştiri online:

Stevo Pendarovski a preluat oficial președinția Macedoniei de Nord

Ştire online publicată Marţi, 14 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Social-democratul Stevo Pendarovski a preluat, duminică, în mod oficial, președinția Macedoniei de Nord pentru următorii cinci ani, în urma victoriei electorale înregistrate în urmă cu o săptămână, relatează EFE.

În cadrul unei ceremonii oficiale, la care au asistat mai mulți șefi de stat străini, Pendarovski a preluat mandatul de la conservatorul Gjorgi Ivanov, care a exercitat președinția în ultimul deceniu.

La ceremonie, desfășurată la palatul prezidențial din Vodno, în sudul capitalei Skopje, au luat parte președinții albanez Iliar Meta, bulgar Rumen Radev, sârb Alexandar Vucic și kosovar Hashim Thaci.

Grecia a fost reprezentată de ministrul de Externe, Yorgos Katrugalos.

Stevo Pendarovski, în vârstă de 56 de ani, profesor de drept la Universitatea „Kirill și Metodiu” din Skopje, s-a impus în turul al doilea al prezidențialelor în fața rivalei sale conservatoare, Gordana Siljanovska Davkova, la rândul ei profesor de drept, cu un scor de 51,6% - 44,7%.

Spre deosebire de Gjorgi Ivanov, noul președinte este un susținător ferm al acordului încheiat între guvernul social-democratului Zoran Zaev și cel elen în privința schimbării numelui acestei foste republici iugoslave în Macedonia de Nord.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7622 secunde