Statul Islamic confirmă uciderea teroristului Jihadi John

103
Statul Islamic confirmă uciderea teroristului Jihadi John - johnjihadistul-1453277003.jpg

Articole recomandate

Statul Islamic a confirmat că militantul britanic cunoscut sub numele de John Jihadistul a murit. Uciderea teroristului în urmă unei lovituri de drona a fost menționată într-un articol apărut în revista Dabiq a grupării extremiste.


Jihadistul, pe numele real Mohammed Emwazi, a devenit faimos după ce a apărut în mai multe clipuri de propagandă cu decapitări ale Statului Islamic, în care sunt executați inclusiv cetățeni britanici.

Cum a fost găsit și ucis John Jihadistul

În revista jihadistă i se aduce un elogiu lui Abu Muharib al-Muhajir - numele dat de Statul Islamic -, născut în Kuweit și care avea 26 de ani când a murit, potrivit The Independent.

Articolul confirmă anunțul făcut de americani cu luni bune înainte, și anume că John Jihadistul a fost ucis în urmă unui atac cu drona. În luna noiembrie a anului trecut, Pentagonul informa că știe cu "siguranță" că militantul celebru a fost anihilat.

Numindu-l "frate onorabil", revista Dabiq arată că Emwazi - care a crescut la Londra înainte de a se alătură Statului Islamic - a fost ucis pe 12 noiembrie, "după ce mașină în care se află a fost vizată de o lovitură cu drona în orașul Raqqa, distrugând autoturismul și omorându-l pe loc".

În revista apare și o fotografie a lui John Jihadistul, fără masca, îmbrăcat în negru, privind zâmbitor spre pământ, potrivit Ziare.com.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0545 secunde