Statul Islamic a executat în Irak cinci bărbați acuzați de spionaj

100
Statul Islamic a executat în Irak cinci bărbați acuzați de spionaj - cuji4bnwwaadmxc-1447952739.jpg

Articole recomandate

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a executat, în provincia irakiană Al-Anbar, cinci bărbați pe care îi prezintă drept spioni, conform unor fotografii publicate joi pe internet, relatează Agerpres.ro.



Imaginile le arată pe victime în picioarele goale, în genunchi, și îmbrăcate într-o salopetă portocalie în mijlocul unei mulțimi.

Victimele au fost executate, prin împușcare, de bărbați cu cagule negre pe cap.

Fotografiile ar fi fost realizate la Al-Anbar, la vest de Bagdad, unde forțele de securitate încearcă să recâștige terenul pierdut în fața SI, în principal în jurul Ramadi, capitala provinciei sunnite controlată din luna mai de gruparea ultraradicală.

Localizarea exactă a execuției nu a fost precizată, iar autenticitatea imaginilor nu a putut fi confirmată din surse independente.

Statul Islamic a organizat mai multe execuții în Irak, dar și în Siria vecină, unde gruparea controlează o mare parte din teritoriu.

Gruparea extremistă a revendicat prăbușirea, la 31 octombrie, a avionului de pasageri rus în regiunea Sinai din Egipt și multiplele atacuri de la 13 noiembrie de la Paris.

Documentându-și sistematic execuțiile și numeroasele atacuri prin înregistrări video și imagini, SI își alimentează propaganda în speranța că astfel răspândește teamă și atrage noi recruți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9142 secunde