Stațiunea Neptun atrage turiștii cu prețuri mai mici decât în Mamaia

1625
Neptun – acum câțiva ani, una dintre cele mai râvnite stațiuni turistice, preferata celor cu dare de mână. Hoteluri luxoase, cu camere de unde admiri priveliști impresionant de frumoase, terase de unde auzi foșnetul mării. Stațiunea a fost dintotdeauna pe placul mai-marilor din stat. În oaza de verdeață din Neptun, Ceaușescu a construit vilele de protocol unde își petrecea vacanțele. Astăzi, președintele Traian Băsescu se relaxează tot acolo.

Farmecul a rămas, dar în Neptunul de astăzi contrastele sunt evidente. Lângă hotelurile de mai mult de zece etaje, ridicate înainte de ’89, se construiesc blocuri de apartamente de vacanță. Într-un loc găsești unități de cazare de două stele, cu geamuri vechi, care poartă patina timpului. Mai încolo – un hotel de patru stele, cu tot confortul. Peste drum, restaurante de fițe. Pe aleea de promenadă e plin de kitschuri. Spațiile verzi sunt bine întreținute.

Oferte îmbietoare la terase
În stațiune, prețurile sunt ceva mai mici decât în stațiunea Mamaia. Pentru o noapte de cazare la un hotel de două stele, turistul trebuie să scotă din buzunar 150 de lei, pentru o cameră dublă. Camera single costă 110 lei. Camerele au televizor și frigider, dar nu au aer condiționat.
Dacă vrei condiții de trei stele, trebuie să scoți mai mult din buzunar. O cameră dublă costă 280 de lei. Închirierea unei garsoniere de patru stele costă 265 de lei, iar a unui apartament cu două dormitoare 470 de lei.
Pe aleea care merge către plaja "La Steaguri" - tot felul de terase cu oferte care de care mai "îmbietoare". Prețurile sunt mai mari decât în Costinești sau în cele două Eforii. Ciorbele costă între 4,5 și 8 lei, o porție de piept de pui are prețul de 10 - 11 lei, cotletul și ceafa de porc costă între 9 și 11 lei. Garniturile - cartofi prăjiți, țărănești, nature - au prețuri destul de mici - între 4 și 6 lei. Oferta este bogată și la capitolul preparate pescărești. Saramura de crap și somnul prăjit costă 15 lei. Pentru o porție de șalău prăjit turistul trebuie să scoată din buzunar 17 lei. Prețuri mici au guvizii - care costă 6 - 7 lei, și hamsia - pentru care trebuie să plătești 4 - 5 lei.

Paturi cu baldachin pe plajă
Pe plajă, poți închiria un șezlong, pentru care primești umbreluță, saltea și masă în schimbul sumei de 20 de lei. Cei care vor să se relaxeze și mai mult pot închiria pat cu baldachin, în schimbul sumei de 30 de lei pe zi. Calitatea nisipului diferă de la o zonă la alta, în funcție de administratorul plajei. Pe unele porțiuni e fin, pe altele este foarte puțin mărunțit, așa încât la tot pasul riști să te tai în scoici.
Stațiunea Neptun e preferată de turiștii de toate vârstele. Deși posibilitățile de distracție sunt destul de limitate, sunt români care aleg Neptunul în devafoarea stațiunii Mamaia. "Aici e mai liniște, este mai multă verdeață și nici nu este așa de aglomerat ca în Mamaia. Chiar este o stațiune frumoasă, iar prețurile sunt ceva mai mici", ne povestește Ioana, o turistă din Iași.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2945 secunde