Statele Unite sprijină Brexit-ul printr-un acord bilateral de liber schimb

152
Statele Unite sprijină Brexit-ul printr-un acord bilateral de liber schimb - statele-1565725230.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump dorește ca ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să fie un succes, pe care Statele Unite îl vor sprijini printr-un acord bilateral de liber schimb, a subliniat consilierul pentru securitate al Casei Albe, John Bolton, în discuțiile purtate luni cu responsabili britanici, transmite Reuters.


În contextul în care Marea Britanie se pregătește să se retragă din UE pe 31 octombrie, numeroși diplomați se așteaptă ca Regatul Unit să devină tot mai dependent de Statele Unite. John Bolton, care se află timp de două zile la Londra pentru discuții cu oficiali britanici, încearcă o îmbunătățire a relațiilor bilaterale în mandatul prim-ministrului Boris Johnson, după ce acestea au cunoscut momente tensionate între Trump și fostul premier Theresa May.


Un mesaj central transmis de Bolton este acela că Statele Unite vor ajuta la atenuarea consecințelor Brexit-ului printr-un acord de liber schimb aflat în curs de negociere de reprezentantul pentru comerț al SUA, Robert Lighthizer, și omoloaga sa britanică, Liz Truss. Descriind mesajul lui Bolton către responsabilii britanici, un oficial de rang înalt al administrației Trump a declarat că președintele american "vrea să vadă o ieșire britanică încununată de succes din Uniunea Europeană" și că un acord comercial va ajuta Marea Britanie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5595 secunde