€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Statele Unite pregătesc trimiterea unei nave de război în Marea Neagră - CNN

Ştire online publicată Joi, 06 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Statele Unite au început pregătirile necesare pentru trimiterea unei nave de război în Marea neagră, o decizie care vine în contextul exercițiilor militare rusești din regiune și al tensiunilor provocate de sechestrarea unor nave ucrainene, de către forțele Moscovei, lângă Crimeea. Armata americană a cerut Departamentului de Stat să notifice Turcia privinde posibilele sale de trimitere a unei nave de război în Marea Neagră, au declarat trei oficiali SUA pentru CNN. 


Aceste surse au spus că este vorba de un răspuns la acțiunile Rusiei împotriva Ucraine în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov. 


Potrivit convenției de la Montreux, un tratat din 1936 privind trecerea navelor militare prin Bosfor și Dardanele, Statele Unite trebuie să notifice Turcia când navele sale trec prin aceste strâmtori, care leagă Mediterana de Marea Neagră. Conform tratatului, țările care nu sunt riverane la Marea Neagră trebuie să-i anunțe pe turci cu cel puțin 15 zile înainte. 


Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a spus că ”Statele Unite desfășoară activități conforme cu termenii Convenției de la Montreux. Nu vom comenta, totuși, despre corespondența noastră diplomatică cu guvernul Turciei”. 


Doi dintre oficialii citați de CNN au declarat că notificarea a fost făcută pentru ca Marina să aibă posibilitatea de a trimite o navă de război în zonă, dar nu înseamnă neapărat că se va fi folosită această opțiune. 


”Flota a 6-a a Statelor Unite este întotdeauna să răspundă unde este chenată”, a spus un reprezentant al flotei ce conduce operațiunile navale din regiune.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37469 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2222 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.805 secunde