Mai multe ştiri online:

Statele Unite intenționează să anuleze scutirea de viză pentru cetățenii Ungariei

Ştire online publicată Marţi, 15 Mai 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Statele Unite intenționează să anuleze scutirea de viză pentru cetățenii Ungariei. Motivul este o fraudă cere a permis unor posesori de pașapoarte ungare să intre în teritoriul american sub identități false, transmite AFP.

O „breșă“ în sistemul de atribuire de pașapoarte în Ungaria a dus la „încălcări ale securității”, au declarat oficiali americani citați într-un articol scris în comun de Washington Post și Direkt 36, relatează AFP.

Peste un milion de persoane au dobândit cetățenia ungară începând din 2011 datorită unui proces de naturalizare accelerat stabilit de guvernul naționalist al lui Viktor Orban, aflat la putere din 2010. Majoritatea provin din țările vecine, unde trăiește o minoritate maghiară de două milioane de persoane.

Conform unui document al Departamentului american pentru Securitate Internă obținut de Washington Post, „circa 700 de persoane non-maghiare au obținut în mod fraudulos pașapoarte ungare autentice și au luat identitatea titularilor originali ai acestor pașapoarte”. Șaizeci și cinci dintre ele au intrat în Statele Unite și au obținut permisul de ședere fără viză de trei luni acordat cetățenilor din 38 de țări. În pofida tentativelor Departamentului pentru Securitate Internă de a le descoperi și deporta, aproximativ 30 dintre aceste persoane nu au fost găsite până la sfârșitul lui octombrie anul trecut. Criminali, inclusiv teroriști islamiști și spioni ruși, ar fi putut cumpăra aceste pașapoarte, notează instituția americană. În acest context, Ungaria a fost avertizată că ar putea fi „exclusă” din programul de scutire de viză dacă nu rezolvă problema, notează AFP. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8448 secunde