Statele Unite deschid calea negocierilor cu teroriștii

Ştire online publicată Joi, 25 Iunie 2015. Autor: Cuget Liber Online.
De acum înainte, familiile ostaticilor americani vor putea plăti răscumpărări pentru eliberarea celor dragi, potrivit Digi24.ro.Anunțul a fost făcut de președintele Barack Obama, care a precizat, totuși, că la nivel oficial se păstrează obligația de a nu face concesii în tratativele cu organizațiile teroriste, termen adeseori interpretat ca o interdicție de a negocia.

Decizia a fost luată după ce mai mulți americani s-au plâns că au fost împiedicați de autorități să încerce eliberarea rudelor care fuseseră răpite. Măsura ar putea avea, însă, un efect contrar, fiindcă teroriștii ar putea intensifica numărul răpirilor, știind că vor fi plătiți pentru eliberarea ostaticilor. În prezent, peste 30 de americani sunt ținuți ostatici peste granițe.

„Aceste familii au suferit destul și nu ar trebui să se simtă niciodată ignorate de propriul guvern. Trebuie să facem mai mult în această privință și tocmai de aceea am cerut o reevaluare a protocolului în cazul luării de ostatici. Suntem cu toții în aceeași echipă și familiile acestor americani sunt cele cărora le pasă cel mai mult de aducerea lor acasă. Așa că trebuie să le tratăm drept partenerii noștri”, a declarat Barack Obama, președintele Statelor Unite.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7639 secunde