Statele Unite ar putea interzice importurile de petrol din Venezuela

140
Statele Unite  ar putea interzice importurile  de petrol  din Venezuela - stateleuniterextillerson-1517830078.jpg
Statele Unite au în vedere interzicerea importurilor de petrol din Venezuela, a afirmat, ieri, secretarul de stat american Rex Tillerson, citat de AFP.

"Situația din Venezuela se înrăutățește. Unul dintre aspectele care trebuie luate în considerare, dacă se adoptă sancțiuni petroliere, este efectul asupra populației", a declarat Tillerson la Buenos Aires, unde s-a întâlnit cu omologul său argentinian, Jorge Faurie, în cadrul unui turneu în America Latină și Caraibe.

Pe de altă parte, "să nu facem nimic ar însemna să cerem poporului venezuelean să continue să sufere încă mult timp. De aceea, studiem opțiunile și, în special, modalitatea de a compensa efectul unor sancțiuni", a adăugat șeful diplomației americane.

Venezuela exportă, zilnic, în SUA, 750.000 de barili de petrol. Până acum, Washingtonul a sancționat deja mai multe persoane din conducerea Venezuelei considerate răspunzătoare de acte de corupție sau de reprimarea opoziției față de regimul președintelui Nicolas Maduro. De asemenea, băncilor, cetățenilor și rezidenților străini din Statele Unite li s-a interzis efectuarea de tranzacții cu titluri de stat venezuelene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3689 secunde