€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Statele occidentale au suspiciuni că Siria ascunde arme chimice ilegale

Ştire online publicată Joi, 11 Iulie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Statele occidentale au avertizat că Siria ar putea încălca o interdicție privind armele chimice, cu prilejul unei reuniuni a consiliului executiv al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) de marți, relatează agenția DPA.

Sabine Noelke, reprezentanta permanentă a Canadei la OIAC, a vorbit despre „dovezi tot mai clare privind declarații deliberat false ale Siriei, distrugerea unor posibile probe și probabilitatea alarmantă ca Siria să continue să posede substanțe chimice din categoria 1”.

Printre substanțele din această categorie, se află gazul sarin și gazul muștar. Potrivit unui raport al OIAC, urme de substanțe din categoria 1 au fost descoperite într-un centru de cercetare din Siria.

O echipă de evaluare a mai „observat absența rămășițelor echipamentelor de producție și munițiilor chimice distruse”, în pofida faptului că guvernul sirian a promis că va păstra astfel de dovezi pentru inspecții viitoare, potrivit raportului.

Directorul general al OIAC, Fernando Arias, a declarat consiliului executiv că Siria a refuzat intrarea în țară a unui inspector al OIAC. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7432 secunde