STARE DE URGENȚĂ în Italia după explozia din Austria

191

Articole recomandate

Italia declară starea de urgență cu privire la livrările de energie, după explozia de la terminalul de gaze de la Baumgarten, estul Austriei.


Anunțul a fost făcut de ministrul Industriei, după ce livrarea de gaze de la terminalul austriac a fost sistată. Italienii încearcă astfel să se asigure că au gaze suficiente în rezerva națională.

Terminalul Baumgarten este principalul centru de distribuție pentru gazele naturale livrate de Rusia și Norvegia în Austria și de acolo mai departe către nordul Italiei și sudul Germaniei. Are o capacitate de 40 de miliarde de metri cubi și a fost inaugurat în 1959. Este controlat de gigantul petrolier OMV și asigură 10% din gazele necesare vestului Europei.

Este și motivul pentru care bursele au reacționat imediat. De exemplu, pe cea de la Londra prețul gazelor naturale a crescut la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani, transmite Digi24.ro.

Explozia a avut loc în această dimineață la ora 9.00, respectiv 10.00 ora României și a fost urmată de un incendiu. Autoritățile din Austria anunță că acum lucrurile sunt sub control la terminalul Baumgarten. O persoană a murit și alte 21 au fost rănite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2621 secunde