Stare de alertă în Bosnia și Serbia din cauza celor mai grave inundații din ultimii 120 de ani

117
Stare de alertă în Bosnia și Serbia din cauza celor mai grave inundații din ultimii 120 de ani - inundatii-1400223630.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Serbia și din Bosnia-Herțegovina, care se confruntă cu cele mai grave indundații din ultimii 120 de ani, au instituit stare de alertă, joi, armatele celor două țări fiind mobilizate pentru a veni în ajutorul miilor de sinistrați, informează Reuters, potrivit B1.ro.
În Serbia, cinci persoaane au murit înecate, iar alte aproximativ 3.000 au fost evacuate.
Cele două țări au cerut ajutor umanitar din partea comunității internaționale.
"Este cea mai gravă catastrofă naturală care a avut loc vreodată în Serbia", a declarat premierul sârb, Aleksandar Vucici, în timp ce vizita zonele inundate.
Peste 3.300 de persoane au fost evacuate în vestul și în sud-vestul țării, în timp ce alte aproximativ 200 așteaptă să fie salvate.
Școlile din Belgrad și din alte 18 orașe ale țării vor rămâne închise până la sfârșitul săptămânii.
Potrivit unor surse oficiale, aproximativ 100.000 de gospodării din Serbia și aproximativ 50.000 din Bosnia-Herțegovina au rămas fără curent electric.
În Bosnia-Herțegovina, mai multe orașe din centrul și din nordul țării au fost inundate de apele râului Bosna. La Maglaj și la Doboj (nord), mii de persoane au rămas blocate în propriile locuințe din cauza apelor.
În cursul serii, în centrul localității Maglaj se putea ajunge doar cu bărcile pneumatice. Armata a trimis elicoptere pentru a evacua zeci de persoane aflate în pericol.
Și alte orașe, printre care Sarajevo și Tuzla (nord-est), au fost afectate de inundații. Mii de case au fost inundate sau au rămas izolate.
Mai mult, conform autorităților locale, aproximativ 10 case au fost distruse de o alunecare de teren la periferia capitalei Sarajevo.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.277 secunde