Jean-Claude Juncker, mesaj către Boris Johnson:

"Sprijinul UE pentru Irlanda este neschimbat"

Miercuri, 28 August 2019
97
Președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transmis, marți, premierului britanic Boris Johnson că va analiza toate propunerile concrete făcute de acesta cu privire la "plasa de siguranță" irlandeză, dar a subliniat că sprijinul blocului comunitar pentru Irlanda este ferm, transmite Reuters. 


"Președintele Juncker și-a reafirmat disponibilitatea de a lucra constructiv cu prim-ministrul Johnson și să analizeze orice propuneri concrete pe care acesta le poate face, atât timp cât ele sunt compatibile cu Acordul de retragere", a anunțat executivul comunitar după o convorbire telefonică de 20 de minute avută, marți, de cei doi oficiali. 


"Președintele Juncker a subliniat că sprijinul UE27 pentru Irlanda este neschimbat și că UE va continua să fie foarte atentă la interesele Irlandei", a adăugat Comisia Europeană. 


Jean-Claude Juncker a menționat că executivul UE va face tot posibilul pentru a evita un Brexit fără acord, afirmând că decizia privind un asemenea scenariu îi va reveni exclusiv Regatului Unit. 


De partea sa, premierul britanic i-a spus lui Juncker că nu există perspective pentru un Brexit cu acord dacă "plasa de siguranță" irlandeză nu este abolită.


Pagina a fost generata in 0.2079 secunde