Speranțe la Washington, după zece zile de criză bugetară

79
Speranțe la Washington,  după zece zile de criză bugetară - sua-1381508238.jpg

Articole recomandate

O rază de speranță a apărut la Washington, după zece zile de criză bugetară și blocaj general, iar negocieri "productive" continuau între Casa Albă și reprezentanți ai republicanilor în vederea evitării unei intrări în incapacitate de plată.

La finalul unei reuniuni de peste o oră, joi, între președintele Barack Obama și 20 de reprezentanți ai republicanilor, liderul majorității din Camera Reprezentanților, Eric Cantor, părea să anunțe un progres semnificativ.

"Echipele noastre vor continua să discute. Președintele a spus că își va consulta administrația și sper că vom putea întrezări un mod de a avansa ulterior", a declarat oficialul.

Republicanii i-au propus, joi, lui Obama o creștere temporară a plafonului datoriei, până pe 22 noiembrie, pentru a îndepărta riscul unui default, dar fără să includă măsuri care să deblocheze integral statul federal, paralizat de la 1 octombrie.

Ei au prezentat acest plan președintelui, dar "nu s-a luat vreo decizie definitivă", potrivit unui purtător de cuvânt al președintelui Camerei, John Boehner. Acest purtător de cuvânt, Brendan Buck, a salutat o "conversație utilă și productivă".

Casa Albă a prezentat un rezumat al reuniunii în termeni foarte neutri, notând că "în urma unei discuții despre posibile modalități de avansare, nu s-a efectuat vreo opțiune specifică". Potrivit aceleiași surse, "președintele speră să continue să înregistreze progrese împreună cu membrii celor două partide, democrat și republican".

Asupra republicanilor sunt exercitate presiuni, opinia publică raliindu-se lui Obama de la începutul crizei. Potrivit unui sondaj NBC / Wall Street Journal publicat joi, 53% dintre americani consideră că republicanii sunt vinovați de paralizia de la nivel federal, alți 31% acuzându-l pe președinte.

v v v

Președintele Barack Obama și republicanii, majoritari în Camera Reprezen-tanților, au început negocieri pentru a extinde limita de îndatorare a SUA astfel încât să acopere necesarul de împrumut al Trezoreriei pentru următoarele șase săptămâni, potrivit Wall Street Journal.

Președintele Camerei Reprezentanților, John Boehner, a propus extinderea capacității de împrumut, în cadrul unei întâlniri la care au participat Obama și lideri ai republicanilor. În schimb, Boehner îi cere lui Obama angajamentul că vor negocia o serie amplă de chestiuni bugetare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3517 secunde