Spectaculosul diamant roz a fost vândut!

330
Spectaculosul diamant roz a fost vândut! - gethumbnew-1542200796.jpg

Articole recomandate

Un spectaculos diamant roz de 18,96 carate a fost adjudecat marți pentru mai mult de 50 de milioane de franci elvețieni (inclusiv costurile), un preț record per carat pentru o piatră de această culoare, la o licitație organizată de casa Christie la Geneva, informează France Presse.

Acest diamant de dimensiunea unui smarald, numit "Pink Legacy" și descoperit acum aproximativ un secol în Africa de Sud, a fost achiziționat de bijutierul american Harry Winston, proprietar al grupului orologic Swatch Group, a precizat licitatorul Rahul Kadakia, după 10 minute de licitație disputată de patru doritori.

"Pink Legacy", care a fost estimat la 30-50 de milioane de dolari (fără taxe), a fost imediat redenumit de cumpărătorul său "Winston Pink Legacy".

"2,6 milioane de dolari per carat reprezintă un record mondial la carate pentru un diamant roz", a declarat Francois Curiel, șeful Christie’s în Europa.

"Această piatră este pentru mine Leonardo da Vinci al diamantelor", a adăugat el.

Acest diamant roz, ce provine de la familia Oppenheimer, care a condus timp de decenii compania minieră De Beers, a fost declarat de Institutul american de gemologie ca având cel mai înalt grad de intensitate a culorii.

Cele mai multe diamante roz cântăresc mai puțin de un carat, iar cele din varietatea "fancy vivid" de mai mult de zece carate sunt aproape necunoscute în sălile de vânzare. Piatra este, de asemenea, de tip IIa, ceea ce reprezintă mai puțin de 2% din toate diamantele. Diamantele de acest tip se numără printre cele mai pure din punct de vedere chimic, adesea cu "transparență și strălucire excepționale", potrivit casei de licitații britanice.

Diamantul a fost probabil tăiat în anii 1920, potrivit lui Jean-Marc Lunel, specialist în bijuterii la Christie’s.

Recordul precedent de preț la carat pentru un diamant roz a fost atins în noiembrie 2017, în Hong Kong, atunci când Christie a vândut "The Pink Promise", un diamant roz fancy vivid de formă ovală de mai puțin de 15 carate, pentru 32,48 milioane de dolari (2,17 milioane de dolari pe carat).

Diamantul roz a fost punctul culminant al vânzărilor de bijuterii de la Christie’s, care au totalizat peste 110,2 milioane de dolari, potrivit unei purtătoare de cuvânt a casei de licitații, Alexandra Kindermann. Au fost vândute 86% din loturi, dar un mare diamant alb de 53,53 carate, estimat între 3,25-5,25 milioane de dolari, nu a fost vândut. În schimb, a fost extrem de disputat un superb colier format din 28 de perle naturale, care a aparținut contesei de Bearn Martine Behague (1869-1939), care a fost muza scriitorului, poetului și filosofului Paul Valery. Ea a străbătut lumea călătorind pe oceane cu nava ei, "The Nirvana", căutând manuscrise și antichități antice.

Potrivit Christie’s, contesa a cumpărat de-a lungul vieții sale fiecare din cele 28 de perle care alcătuiesc acest colier, a cărui închidere este împodobită cu diamante. Podoaba a fost licitată pentru mai mult de 1,15 milioane de franci elvețieni, în timp ce experții estimau colierul la o valoare între 240.000 și 340.000 de franci elvețieni.

O pereche de cercei, împodobiți cu două safire rotunde de 15,38 și 15,20 carate și înconjurați de o multitudine de mici diamante albe, a fost vândută pentru 612.500 de franci elvețieni, depășind o estimare de până la 250.000 - 350.000 de franci elvețieni.

În plus, un colier de perle care a aparținut lui Horace Elgin Dodge, co-fondator al constructorului american Dodge, a fost vândut cu mult peste estimări, cu aproape 1,12 milioane de franci elvețieni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5019 secunde