Spania se opune unei blocări a acordului comercial de liber schimb UE-Mercosur

197
Spania se opune unei blocări a acordului comercial de liber schimb UE-Mercosur - spania-1566735449.jpg

Articole recomandate

"Spania nu împărtășește poziția de blocare a acordului comercial de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Mercosur, propusă vineri de președintele francez Emmanuel Macron împotriva Braziliei", a declarat, sâmbătă, președinția guvernului spaniol într-un comunicat citat de AFP. 


"Spania a fost în fruntea ultimului efort de a semna acordul UE-Mercosur care va deschide oportunități enorme pentru cele două blocuri regionale", a indicat Madridul, respingând un "blocaj al ratificării" controversatului tratat de liber schimb. 


Vineri, un purtător de cuvânt al guvernului german a estimat deja că opoziția față de un acord între UE și Mercosur "nu este răspunsul potrivit" la incendiile din pădurea amazoniană din Brazilia. 


În ajunul deschiderii summitului G7 de la Biarritz, președintele francez l-a acuzat pe omologul său brazilian Jair Bolsonaro că a mințit despre angajamentul său față de mediu și a evocat lipsa de acțiune a acestuia privind schimbările climatice, între care incendiile în pădurea amazoniană. 


Macron a anunțat, vineri, că, în aceste condiții, Franța se va opune Acordului de liber schimb UE-Mercosur. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9247 secunde