€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Spania: Mii de persoane au protestat la Madrid față de violențele împotriva femeilor

Ştire online publicată Marţi, 28 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Mii de persoane au manifestat, recent, la Madrid, împotriva violențelor cărora le cad victime femeile, în contextul unei dezgustătoare afaceri de viol în grup, judecată în cursul acestei săptămâni, care a indignat Spania, relatează AFP.

Scandând „Nu ne este frică!”, manifestanții au defilat în capitala Spaniei cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Cel puțin 45 de femei au fost ucise în Spania de la începutul anului de partenerul sau fostul lor partener, potrivit statisticilor guvernului.

Manifestanții au purtat pancarte pe care era scris „Câte trebuie să mai moară?”.

Mii de femei s-au mobilizat în cursul săptămânii pe străzi și pe rețelele sociale pentru a susține presupusa victimă a unui viol în grup la Pamplona (nord), alăturându-se valului de indignare la nivel mondial față de abuzurile ale căror victime sunt femei, declanșat de scandalul Weinstein.

Faptele au șocat Spania: cinci bărbați, cu vârste între 27 și 29 de ani, sunt judecați de la jumătatea lui noiembrie, acuzați de violul în grup al unei tinere de 18 ani cu ocazia unei sărbători.

Ei chiar și-au filmat actul, la 7 iulie 2016, înainte de a fi arestați a doua zi, apoi puși sub acuzare și plasați în arest preventiv.

Procuratura a cerut 22 de ani de închisoare pentru cei cinci bărbați, care neagă orice raport sexual neconsimțit cu tânăra și recunosc numai furtul telefonului mobil.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7553 secunde