Sora lui Kim Jong Un, promovată într-un organism puternic al guvernului nord-coreean

132
Sora lui Kim Jong Un, promovată într-un organism puternic al guvernului nord-coreean - fondkimsora-1633025588.jpg

Articole de la același autor

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, a fost numită în Comisia pentru afaceri de stat, cel mai înalt organ al executivului din Coreea de Nord. Este cea mai importantă poziţie în ierarhia politică pe care o ocupă sora liderului nord-coreean.

O consilieră foarte apropiată a fratelui său, Kim Yo Jong a fost promovată membru în Comisia pentru afaceri de stat, într-o serie de modificări aprobate de Adunarea populară supremă, parlamentul de la Phenian, a anunțat agenția oficială KCNA, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

Nu mai puţin de nouă membri ai Comisiei au fost demişi din funcţii, inclusiv un vicepreşedinte, Pak Pong Ju şi diplomatul Choe Son Hui, una din puţinele femei care a deţinut o funcţie înaltă în ierarhia conducerii Coreei de Nord şi care a jucat un rol cheie în negocierile cu Statele Unite.

Ziarul oficial Rodong Sinmun a publicat joi portretele noilor membri, Kim Yo Jong remarcându-se prin tinereţea sa şi prin faptul că este singura femeie.

Kim Yo Jong a fost deseori văzută alături de fratele ei, Kim Jong Un, cu care a studiat în Elveţia, mai ales în timpul summiturilor cu preşedintele american Donald Trump şi cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Rolul său politic exact a făcut mult timp obiectul speculaţiilor. Uneori este dată ca posibil succesor al fratelui, ceea ce ar face din ea prima femeie conducătoare a acestei ţări conservatoare din punct de vedere social.

Kim Yo Jong s-a remarcată prin declaraţii agresive la adresa Washingtonului sau a Seulului, în special înaintea distrugerii de către Phenian a biroului de legătură din partea de nord a frontierei, construit şi finanţat de sud-coreeni.

Cu toate acestea, semnificaţia unor astfel de declaraţii a rămas incertă având în vedere poziţia relativ lipsită de importanţă a acesteia ca director adjunct al unui departament din cadrul Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean, ea însăşi precizând uneori că vorbeşte în nume propriu.

Rangul oficial al tinerei de 34 de ani a fluctuat de-a lungul timpului.

Noua calitate de membru în Comisia pentru afaceri de stat este cea mai înaltă poziţie în ierarhia politică pe care o ocupă sora liderului nord-coreean.

Influenta soră a dictatorului nord-coreean spune că țara sa este dispusă să revină la masa negocierilor pentru încheierea oficială a Războiului din Coreea (1950-1953), conflict care a încetat doar printr-un armistițiu, fără tratat de pace, dar doar dacă Coreea de Sud își oprește politicile ostile, relatează BBC.

Kim Yo-Jong a răspuns unui nou apel al Coreei de Sud pentru a reveni la tratativele de încheiere oficială a Războiului Coreean. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2001 secunde