Sophie Wilmes, prima femeie care va conduce guvernul Belgiei

146
Sophie Wilmes, prima femeie care va conduce guvernul Belgiei - sophie-1572204853.jpg

Articole recomandate

Politiciana liberală Sophie Wilmes va deveni prima femeie care va conduce guvernul Belgiei, urmând să-i ia locul în noiembrie lui Charles Michel, care a fost desemnat președintele al Consiliului European, una din pozițiile de vârf ale Uniunii Europene, transmite Reuters, citând presa belgiană. 


Sophie Wilmes este ministru al bugetului în cabinetul interimar al premierului Charles Michel. Ea va conduce un executiv interimar până când partidele politice vor conveni formarea unui nou guvern. 


Alegerile de la 26 mai au accentuat fragmentarea scenei politice, cu un avans al extremelor și al ecologiștilor, ceea ce a complicat foarte mult desfășurarea negocierilor. 


Coaliția de centru-dreapta condusă de liberalul francofon Charles Michel nu mai dispune de o majoritate în parlament, iar miniștrii federali nu mai gestionează decât problemele curente de când naționaliștii flamanzi au ieșit de la guvernare în decembrie 2018 pentru a-și exprima opoziția față de aderarea Belgiei la Pactul ONU privind migrațiile. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5824 secunde