Sondaj. Alegerile anticipate nu ar scoate Spania din impasul politic

Marţi, 10 Septembrie 2019
125
Alegerile anticipate nu ar duce la o majoritate clară în parlamentul spaniol, arată un sondaj de opinie preluat, luni, de Reuters, cu două săptămâni înainte de termenul-limită până la care premierul în exercițiu, socialistul Pedro Sanchez, trebuie să găsească sprijin pentru un nou guvern. 


Conform sondajului, cele două partide tradiționale, Partidul Popular (PP) și Partidul Socialist (PSOE), ar obține mai multe voturi decât în aprilie, când socialiștii s-au clasat pe primul loc, dar fără să aibă majoritatea. 


Până acum, tratativele lui Sanchez cu partidul de extremă stângă Unidas Podemos nu au dus la un acord pentru formarea unui nou cabinet. 


Sondajul realizat de GAD3 pentru ziarul ABC arată că, după noi alegeri, socialiștii ar obține 137 de locuri în parlament, cu 14 mai multe decât în aprilie, iar Partidul Popular (PP, conservator) 82, de la 56 în prezent. Pentru majoritate este nevoie 176 de deputați. 


Toate celelalte formațiuni ar fi dezavantajate de un nou scrutin, deși noile formațiuni populiste au reușit în ultimii cinci ani să pună capăt deceniilor de dominare a celor două partide mari. Vox (extrema dreaptă) ar obține doar 14 locuri, în loc de 24 câte are acum, Podemos 42, în scădere cu 7, iar Ciudadanos (centru) ar rămâne cu 45 de deputați, în loc de 57.
Pagina a fost generata in 0.1358 secunde