Soldații turci și rebelii sirieni au pătruns în Al-Bab, un fief al grupării Stat Islamic

191
Soldații turci și rebelii sirieni au pătruns  în Al-Bab, un fief  al grupării Stat Islamic - soldatii-1486901516.jpg

Articole recomandate

Trupele turce și rebelii sirieni au pătruns, sâmbătă, pentru prima oară, în Al-Bab, un fief al grupării Stat Islamic (SI), în timp ce forțele guvernamentale se află și ele la periferia acestui oraș din nordul Siriei, transmite AFP.

"Forțele turce și aliații lor rebeli au pătruns în partea de vest a orașului și au preluat controlul mai multor sectoare", a afirmat, pentru AFP, Rami Abdel Rahmane, director al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Potrivit acestuia, lupte intense au loc în ultimul bastion jihadist din provincia Alep, cu bombardamente și raiduri turce.

O cursă de viteză se desfășoară în prezent pentru cucerirea acestui oraș de 100.000 de locuitori, situat aproape de frontiera turcă, între coaliția turco-rebelă, care atacă la nord, vest și est, și armata siriană, la sud.

De luni, orașul este complet asediat, după ce trupele fidele regimului au tăiat căile de acces din sud, iar vineri, forțele Damascului au ajuns la numai 1,5 km de periferia localității.

Al-Bab se află în mâinile SI din 2014, an în care această grupare ultra-radicală a cucerit largi teritorii în Siria și Irak. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3832 secunde