Șoferi, plecați în călătorie? Atenție! Ministerul Afacerilor Externe avertizează

136
Șoferi, plecați în călătorie?  Atenție! Ministerul Afacerilor Externe avertizează - maeprc3aavertizaredecprcc4prc83l-1484326435.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie din Bulgaria a emis, pentru perioada 13 - 14 ianuarie, un cod galben de polei pentru districtele Vidin, Montana, Vrața, Plevna, Loveci, Sofia, Pernik și Kyustendil. 


În aceste zone, pe timpul nopții și în primele ore ale zilei de 14 ianuarie până la prânz, va ploua, iar ploaia, combinată cu temperaturile negative de la sol, va cauza formarea de polei. Ploaia rece se va transforma în zăpadă.


Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență, arată un comunicat al MAE transmis vineri de AGERPRES.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359 879 440 758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.meteoalarm.eu și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații și sfaturi de călătorie, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1232 secunde