Social-democrații și-au ales o conducere care poate amenința coaliția cu Angela Merkel

237
Social-democrații și-au ales o conducere care poate amenința coaliția cu Angela Merkel - social-1575207987.jpg

Articole recomandate

Ministrul german de Finanțe și vicecancelar în guvernul condus de Angela Merkel, Olaf Scholz, a pierdut, sâmbătă, alegerile interne din cadrul Partidului Social-Democrat german (SPD), la conducerea acestuia fiind aleși doi politicieni care ar putea amenința continuarea coaliției cu creștin-democrații cancelarului Angela Merkel, relatează agenția AFP. 


Tandemul format din Norbert Walter-Borjans și Saskia Esken, foarte critici față de această coaliție, a fost ales la președinția bicefală a SPD de 53,06% dintre membrii partidului care au votat, față de 45,33% cât a obținut tandemul pe care Olaf Scholz l-a format cu Klara Geywitz. 


Circa 54% din cei 426.630 de membri ai SPD au participat la acest scrutin, care a fost precipitat de demisia de la conducerea partidului anunțată în iunie de Andrea Nahles, la numai un an după ce ea devenise prima femeie președinte al acestei formațiuni ce are o istorie de peste 150 de ani. 


Andrea Nahles cedase în fața tensiunilor interne apărute în partid după ce acesta a pierdut în ultimii ani constant din popularitate la ultimele runde de alegeri, sondajele cotând în prezent SPD la numai 13-14% din intențiile de vot, mai puțin decât Verzii sau extrema dreaptă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3546 secunde