Șoc în Franța. Senatorul miliardar Serge Dassault, patronul Le Figaro, arestat pentru mită electorală

2296
Șoc în Franța. Senatorul miliardar Serge Dassault, patronul Le Figaro, arestat pentru mită electorală - sergedassault2009-1392981819.jpg

Articole recomandate

Serge Dassault, senator al partidului conservator UMP, patron al grupului Dassault, care include cotidianul Le Figaro, a fost arestat într-un dosar privind cumpărarea de voturi în perioada când era primar, scrie AFP. Presa din Hexagon scrie că știrea a cutremurat Franța.


Dassault este considerat unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din istoria recentă a țării. Bărbatul în vârstă de 88 de ani, care e și patronul cotidianului conservator Le Figaro, e bănuit că și-a folosit averea pentru a-și asigura realegerea la Corbeil-Essonnes, municipalitate în apropiere de Paris, unde a fost primar în perioada 1995 - 2009.


Senator în partidul lui Nicholas Sarkozy, și-a pierdut imunitatea la începutul anului, lucru solicitat de mai multe ori de procurorii francezi. Dacă va fi găsit vinovat, miliardarul octogenar riscă ani grei în spatele gratiilor, notează realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4199 secunde