Slovacia: Președintele Andrej Kiska respinge guvernul prezentat de premierul desemnat Peter Pellegrini

90
Slovacia: Președintele Andrej Kiska respinge guvernul prezentat de premierul desemnat Peter Pellegrini - slovaciapresedintelearespins-1521645637.jpg
Președintele Slovaciei, Andrej Kiska, a respins cabinetul premierului desemnat Peter Pellegrini și a cerut schimbări guvernamentale semnificative până vineri, pentru a calma criza politică provocată de asasinarea jurnalistului de investigație Jan Kuciak, relatează Reuters și AFP.


Peter Pellegrini a fost desemnat să-i succeadă lui Robert Fico, care a demisionat în urma asasinării jurnalistului Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, care scria despre cazuri de corupție, și a logodnicei sale. Cei doi au fost împușcați luna trecută în locuința lor, iar la scurt timp în Slovacia au izbucnit cele mai ample proteste de la căderea comunismului, în urmă cu aproximativ trei decenii. Demonstranții au cerut noi alegeri, dar și o anchetă corectă în cazul asasinării jurnalistului. 


De altfel, organizatorii protestelor au anunțat că vor organiza și vineri o manifestație la Bratislativa, dar și în alte mari orașe din țară. În acest context, Kiska l-a presat pe Pellegrini, care face parte din partidul Smer al lui Rober Fico și care este vicepremier, să vină cu propuneri menite să aplaneze criza. "Pellegrini trebuie să-i convingă pe oameni că noul guvern va aduce schimbările pe care noi le așteptăm. El trebuie să formeze un guvern stabil, a cărui componență, în special la Ministerul de Interne, va fi în măsură să calmeze un timp atmosfera în societatea noastră", a afirmat președintele Slovaciei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0865 secunde