Situația romilor români din Franța s-ar putea deteriora în 2012. Află de ce!

1353
Situația romilor români din Franța s-ar putea deteriora în 2012. Află de ce! - tiganifranta-1325856578.jpg
Controversa din jurul romilor români îi va preocupa din nou pe politicienii francezi în 2012, un an electoral în această țară, atenția concentrându-se pe lege și ordine și pe cei responsabili de creșterea numărului de infracțiuni.

Frontul Național, care reprezintă o mare amenințare pentru președintele francez la aceste alegeri, se opune libertății de mișcare în cadrul UE, favorizată de acordul Schengen. La Toulon, în decembrie, președintele Nicolas Sarkozy a declarat că vrea ca acordul Schengen să fie reformat. "Nu putem susține o imigrație socială nelimitată", a explicat el, comentează BBC News Online.

Profesorul de Științe Politice Tommaso Vitale și un specialist în migrarea romilor a declarat că pentru moment, agenda politică este dominată de economie, dar pe măsură ce campania se va intensifica, președintele va intra sub presiunea legii și ordinii, iar dezbaterea va fi dominată de extrema dreaptă.

"El (n.r. președintele) vrea să arate că poate controla granița de est", a declarat profesorul Vitale. "Frontul Național urmărește și face campanie pe acest subiect. Și acest lucru ar putea fi foarte periculos pentru romi", a adăugat el.

În ultimele luni, ministrul francez de Interne, Claude Gueant, și-a intensificat campania de înlăturare a romilor din locurile vizibile. El a interzis cerșitul pe Champs Elysees și în alte zone turistice din Paris.

Într-o conferință de presă el a citat statisticile guvernamentale, care atribuie 10 la sută din infracțiunile din Franța romilor, dintre care jumătate sunt comise de copii. "Acești copii sunt exploatați de liderii mafioți care îi condamnă la delincvență și sclavie. Această situație nu poate continua", a precizat el.

Majoritatea celor 15.000 de romi din Franța locuiesc în tabere improvizate pe terenuri abandonate sau uitate de autoritățile locale. În suburbia Seine-Saint-Denis din nordul Parisului se află o astfel de tabără care adăpostește 300 de persoane, exclusiv din România, iar jumătate sunt copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3729 secunde