Situația din România nu e roz deloc. Ponta îi cere ajutorul lui Barosso

290
Situația din România nu e roz deloc. Ponta îi cere ajutorul lui Barosso - victorpontabarosso2-1350719720.jpg

Guvernul a cerut sprijinul Comisiei Europene (CE) pentru identificarea unei soluții legate de corecțiile financiare care trebuie aplicate României, informează Mediafax.


Întrebat de jurnaliști dacă i-a răspuns președintelui CE la scrisoarea primită din partea acestuia legată de absorbția fondurilor europene, premierul Victor Ponta a arătat că discuția principală avută cu acesta la București s-a axat tocmai pe problema fondurilor UE.


 "Aici avem nevoie de sprijinul Comisiei într-un singur punct, dar altfel esențial: din noiembrie 2011 încoace, practic s-au făcut acele ajustări care erau necesare în ceea ce privește procedurile și suntem pregătiți să deblocăm și POSDRU, și celelalte programe, dar pentru ceea ce s-a făcut greșit în 2009-2011 trebuie să suportăm niște corecții financiare până la 25%. Singura problemă dificilă pe care o avem este când se aplică aceste corecții, pentru că dacă se aplică în 2012 ieșim din țintele de deficit cu FMI, iar dacă nu se aplică în 2012 s-ar putea să nu se deblocheze programele până nu aplicăm corecțiile", a spus Ponta.


De asemenea, premierul a declarat că în prezent România se află într-un cerc vicios, între modul de calcul al Fondului Monetar Internațional și cel al Comisiei Europene, motiv pentru care Ponta apelează la președintele Barosso pentru a primi un ajutor în acest sens, informează aceeași sursă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : UNPR va avea 18 candidați la parlamentare
Pagina a fost generata in 1.3313 secunde