Siria: Au fost reluate bombardamentele în sudul țării după eșecul negocierilor

203
Siria: Au fost reluate bombardamentele în sudul țării după eșecul negocierilor - siriabombardamente-1530792511.jpg

Articole recomandate

Bombardamentele asupra sectoarelor aflate în continuare sub controlul rebelilor în sudul Siriei au fost reluate, după anunțul insurgenților referitor la eșecul negocierilor cu Rusia, aliată a regimului, care încearcă să îi convingă să depună armele, relatează AFP.


Potrivit unei surse din rândul opoziției apropiată discuțiilor, delegația rusă i-a avertizat marți pe rebeli că miercuri va fi ultima zi pentru negocieri și că vor trebui să dea un răspuns final.


Forțele regimului au lansat la 19 iunie o ofensivă pentru a elibera teritoriile controlate de insurgenți în sudul Siriei, sector sensibil care se învecinează cu Iordania și Înălțimile Golan în mare parte ocupate de Israel.


Adoptând o strategie ce cuprinde bombardamente sângeroase și negocieri sub egida Moscovei, regimul președintelui Bashar Al-Assad a cucerit circa 30 de localități rebele din provincia Deraa, în special cu acorduri zise de "reconciliere" asemănătoare capitulării.


O pauză în lupte a fost instaurată în urmă cu patru zile pentru a deschide calea negocierilor dintre Rusia și rebelii care țin sub control sectoare din sudul țării. Insurgenții au anunțat însă miercuri eșecul negocierilor cu reprezentanți ai Rusiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.444 secunde