Siria: Atentat la frontiera cu Turcia, soldat cu zeci de victime

152
Siria: Atentat la frontiera cu Turcia, soldat cu zeci de victime - atentatmasina640-1360601131.jpg
Cel puțin zece persoane, șase sirieni și patru turci, și-au pierdut viața și alte 50 au fost rănite luni, în urma exploziei unui autovehicul capcană, la frontiera Siriei cu Turcia, indică un nou bilanț anunțat de surse oficiale turce, preluate de agențiile de presă internaționale, scrie Agerpres. Autovehiculul fusese înmatriculat în Siria, conform posturilor CNN în limba turcă și NTV. 


Potrivit primelor mărturii, autovehiculul capcană era oprit la aproximativ 40 metri de punctul de trecere turc Cilvezoglu, în zona nelocuită ce separă cele două țări, în dreptul postului de frontieră sirian Bab al-Hawa. Cel puțin 15 automobile au fost distruse de explozie. 


Este cel mai grav incident de acest fel la frontiera siriano-turcă din octombrie anul trecut, când explozia unui obuz, lansat de forțe loiale președintelui sirian, Bashar al-Assad, a provocat moartea a cinci civili turci la Akçakale. Astfel, atentatul intervine în contextul desfășurării pe teritoriul turc sub umbrela NATO a unor baterii de rachetă sol-aer Patriot, americane, germane și olandeze. Acestea au drept scop declarat protejarea Turciei de eventuale atacuri lansate din Siria.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Actual : Atentat în nordul Irakului: 30 de morți
Pagina a fost generata in 0.3393 secunde