Silvio Berlusconi dă de pământ cu Merkel și Sarkozy

350
Silvio Berlusconi dă de pământ cu Merkel și Sarkozy - berlusconi-1351428922.jpg
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat, sâmbătă seară, într-o conferință de presă, că se simte obligat să rămână în politică pentru a reforma justiția italiană, a criticat măsurile de austeritate luate de guvernul Monti, a criticat Germania, țară care deține hegemonia în Europa, și a criticat fiscul italian, informează mass-media din Italia.

Silvio Berlusconi a confirmat faptul că nu va candida la funcția de premier la viitoarele alegeri legislative, din primăvara anului 2013, dar a adăugat că, după sentința de vineri, din dosarul Mediaset, se simte "obligat să rămână în politică pentru a reforma justiția".

"Sper ca altor cetățeni italieni să nu li se întâmple ce mi s-a întâmplat mie", a spus fostul șef al executivului italian, care a adăugat că sentința de vineri "a depășit orice limită, iar eu nu pot accepta să fiu prezentat ca un delincvent".

Berlusconi a mai confirmat faptul că vor fi organizate alegeri primare pentru alegerea viitorului candidat la funcția de prim-ministru din partea partidului pe care l-a fondat, Poporul Libertății (PdL), de centru-dreapta.

Silvio Berlusconi a atacat apoi Germania, țară care "deține hegemonia în Europa și care a impus cu forța deciziile Uniunii Europene". Decizii greșite, după părerea fostului premier, care a spus că "numai când economia este în creștere se pot impune măsuri de austeritate".

Il Cavaliere este convins că numeroasele critici pe care el însuși le-a adus în trecut politicilor de austeritate decise în Europa de Germania și de Franța au dus la discuții în contradictoriu între el, Angela Merkel și Nicolas Sarkozy ce i-au deteriorat imaginea la nivel internațional.

"Merkel și Sarkozy au încercat să ucidă credibilitatea mea, la nivel internațional", a afirmat Berlusconi.

Fondatorul PdL a mai spus că și-a dat demisia, în noiembrie 2011, pentru a-i permite guver-nului tehnocrat condus de Mario Monti să poată ajuta Italia prin reforme, dar acestea nu au fost realizate.

"Monti ar fi trebuit să modifice Constituția italiană, acesta era mandatul primit din partea PdL, dar nu a făcut acest lucru, iar fără o schimbare a Constituției, Italia nu poate fi guvernată", a declarat Il Cavaliere, care a adăugat că Monti s-a limitat să adopte sută la sută "deciziile Germaniei, iar Italia este în recesiune".

v v v

Berlusconi a mai declarat că, în Italia, Curtea Constituțională "nu este o instituție de garanție, ci un organism politic de stânga".

Fostul premier a mai spus că "Fiscul italian îi exasperează pe contribuabili, prin extorcare fiscală, iar Italia a devenit un regim de poliție fiscală".

"Toți italienii sunt în mare dificultate, sunt speriați de taxe, de controalele Gărzii Financiare, de sistemul violent al fiscului, se tem să facă cumpărături, nu consumă, deci se produce mai puțin, cu grave consecințe asupra crizei economice. Va trebui să schimbăm politica impusă Italiei de doamna Merkel", a insistat Berlusconi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Actual : Trei români tăiați de tren, în Italia
Vineri, 26 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Cutremur puternic în sudul Italiei
Pagina a fost generata in 0.5559 secunde