Shanghai își va închide școlile și fabricile dacă va crește nivelul de poluare

81
Shanghai  își va închide școlile și fabricile dacă  va crește nivelul  de poluare - shanghai-1382278704.jpg

Articole recomandate

Orașul Shanghai a anunțat sâmbătă că școlile și fabricile sale își vor închide porțile, iar traficul va fi restricționat dacă se vor atinge niveluri înalte de poluare, ceea ce înseamnă încă un pas în dezvoltarea propriului său sistem de răspuns de urgență în contextul creșterii poluării în marile orașe din China, a relatat, ieri, Europa Press, preluată de Agerpres. Shanghai a stabilit un prag de poluare la atingerea căruia vor fi închise școlile, fabricile și șantierele de construcții și se va limita circulația vehiculelor. Acest nivel de poluare, al doilea mai grav, este considerat o amenințare serioasă pentru sănătate, potrivit ziarului "Shanghai Daily".

Când calitatea aerului va atinge sau se prevede că va atinge nivelul 2 de poluare, guvernul local va aplica acest program de răspuns, a precizat directorul adjunct al Comitetului pentru protecția mediului din Shanghai, Wu Qizhou.

Shanghai dorește să diminueze cu 20% poluarea atmosferică la orizontul anului 2017. Printre altele, s-a angajat să construiască 5.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice și să promoveze energiile regenerabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Martie 2012
Stire din Economie : Topul primelor 10 porturi ale lumii
Pagina a fost generata in 0.4713 secunde