Maxima zilei: "Fiecare om este autorul propriei sale sănătăți sau boli"

Sforăitul se tratează doar prin operație

2094
Sforăitul este cel mai neplăcut zgomot produs în timpul somnului. Persoanele sforăie pentru că omușorul din gât devine flasc și se balansează la trecerea aerului în timpul somnului.
Dormitul pe spate este favorabil celor care sforăie, prin balansarea omușorului.
Singura modalitate prin care puteți scăpa de sforăit este cea chirurgicală. Niciun medic din Constanța nu face astfel de operații.

Respirația greoaie în timpul somnului, producând zgomote precum horcăitul sau sforăitul, este foarte deranjantă, mai ales dacă nu dormiți singur.
"Mecanismul de sforăit este următorul: cu trecerea timpului, mușchii devin mai flasci, iar în cazul sforăitului, omușorul se lasă și, la trecerea aerului, produce zgomotul neplăcut. Prin balansarea omușorului se produce sforăitul", ne-a explicat Elena Ligia Jacotă, medic primar ORL în cadrul Policlinicii Port.
Sforăitul este cauzat de relaxarea în timpul somnului a țesutului fin al căilor nazale, care începe să vibreze.
Multe persoane care sforăie o fac atunci când dorm pe spate.
O metodă ingenioasă pe care o folosesc mulți este de a coase un moț pe pijama care să jeneze în momentul în care persoana are tendința de a se întoarce în timpul somnului pe spate.
Potrivit Elenei Ligia Jacotă, sforăitul poate fi tratat chirurgical, însă nu la Constanța. "Intervenția chirurgicală se face pentru a determina mușchii să se contracte la începutul sforăitului, întărind țesutul și stopând vibrațiile", ne-a explicat specialistul.
Persoanelor care au ghinionul de a dormi lângă cei care sforăie, pentru a nu mai auzi "concertele" seară de seară, nu le rămâne decât să le dea ghionturi partenerului.
Singura clinică care a răspuns favorabil solicitării noastre de a face o operație contra sforăitului a fost Institutul de feno-audiologie și chirurgie funcțională ORL "Prof. dr. Dorin Hociota", București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6992 secunde