Sex… legal la "mititica"

1294
Ne-am aliniat (oare?) normelor europene în domeniu. Penitenciarul Poarta Albă, mai exact secția exterioară Valu lui Traian, are, mai nou, o "cameră intimă", destinată, bineînțeles, persoanelor private de libertate. Din suma de 25 de milioane de lei… vechi, conducerea penitenciarului a amenajat o cameră prevăzută cu pat, tv, frigider, grup sanitar, duș, prezervative… Doar deținuții cu un comportament exemplar pot beneficia de ea.

Când vorbim de cei certați cu legea avem tendința de a privi lucrurile la extrem. Instinctiv, ne dorim ca cel care a comis o crimă să putrezească în pușcărie, să nu mai auzim de el, să nu mai aibă vreodată vreun contact cu societatea. Parcă ne transformăm în Dumnezei și începem să judecăm pe "fiecare după fapta lui".
Intrarea în Uniunea Europeană a adus modificări și în ceea ce privește percepția cetățeanului și a autorităților vizavi de deținuți, mergându-se până la a le "corecta" conduita într-un mediu mult mai lejer și în care ei au anu-mite drepturi. Este normal pentru o societate civilizată să încerce să combată un fenomen altfel decât prin a răspunde prin violență.
Sunt, însă, multe semne de întrebare în ceea ce privește capabilitatea societății românești, dar, mai ales, a structurilor ei administrative, de a ține pasul cu evoluția occidentală.
La noi, deținuții încă evadează din penitenciare, se bat, introduc droguri sau telefoane mobile în zonele de detenție, creează chiar adevărate rețele infracționale. Oricât s-ar încerca "alinierea la un standard european" autoritățile - în primul rând, iar apoi societatea - în al doilea rând, nu sunt pregătite pentru un astfel de salt.

Doar deținuții cuminți au parte de sex
Una dintre normele europene este și cea prin care penitenciarele sunt obligate să amenajeze "camere intime" pentru deținuți. Persoanele aflate în detenție pot beneficia de o vizită într-o astfel de cameră, bineînțeles alături de consoarta sau concubina (dovedită), doar în contextul în care el îndeplinește anumite condiții. Deținutul trebuie să fie condamnat definitiv, să nu fie cercetat sau în curs de judecată, să nu fi beneficiat, în ultimele trei luni anterioare solicitării vizitei intime, de permi-siunea de ieșire din penitenciar, să nu fi fost sancționat disciplinar pe o perioadă de șase luni, să participe activ la programele de educație și intervenție psihosocială ori la activități productive.
Așadar, dacă ești un deținut model, poți beneficia de o partidă de sex, care nu va dura mai mult de două ore pe trimestru, cu excepția cazurilor în care cuplurile se căsătoresc în penitenciar. Într-o astfel de situație, proaspeții însurăței vor ocupa camera intimă vreme de 48 de ore, după cununie.

Investiție de 2.500 de lei
Potrivit directorului de la Penitenciarul Poarta Albă, comisar șef Gelu Dănuț Dincă, în camera intimă proaspăt amenajată s-au investit 2.500 de lei. Ea a fost uti-lată cu pat, tv, masă, frigider, cup-tor cu microunde, duș, grup sanitar. La discreție, cei doi vor avea la dispoziție și prezervative, iar înainte de a beneficia de cameră deținuților li se aduce la cunoștință regulamen-tul intern privind folosirea spațiului destinat acordării vizitei intime.
Conducerea penitenciarului se așteaptă, în viitorul apropiat, la un val de cereri pentru a folosi camera intimă, dar și la un val de căsătorii…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8446 secunde