Serbia nu va recunoaște Kosovo de dragul aderării la Uniunea Europeană

185
1
Serbia nu va recunoaște Kosovo  de dragul aderării la Uniunea Europeană - serbia-1511448689.jpg

Articole recomandate

"Serbia nu va recunoaște Kosovo de dragul aderării la Uniunea Europeană", a declarat, la Buenos Aires, ministrul de Externe sârb Ivica Dacic, informează agenția MIA. Aflat în capitala argentiniană pentru a participa la inaugurarea unei piețe cu numele Republica Serbia, șeful diplomației sârbe a reamintit că aderarea ca membru cu drepturi depline la UE reprezintă o prioritate absolută a politicii externe a Belgradului.

"Vrem să ajungem la un acord, dorim o soluție corectă și durabilă, dar a fi nevoiți să recunoaștem acte unilaterale - asta nu vom face niciodată, chiar cu prețul unui eșec al aderării la Uniunea Europeană", a spus Dacic, într-un discurs rostit la o conferință organizată de Consiliul argentinian pentru relații internaționale.

Independența provinciei sârbe Kosovo, proclamată de parlamentul de la Pristina în februarie 2008, a fost recunoscută de majoritatea statelor membre ale UE. Singurele țări din blocul comunitar care nu au făcut acest lucru sunt Spania, România, Slovacia, Grecia și Cipru.

Comentează știrea

eugen
24 noiembrie 2017
ue

daca nu vretii sa ajungetii ca RO cirpa de sters pe jos si slugii statii departe de UE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6271 secunde