Separatiștii catalani, buni de plată! 4,1 milioane de euro pentru referendumul din 2017

140
Separatiștii catalani, buni de plată! 4,1 milioane de euro pentru referendumul din 2017 - separatistii-1580335199.jpg

Articole recomandate

Curtea de Conturi a Spaniei a reclamat, marți, din partea fostului lider separatist catalan Carles Puigdemont și a altor aproape 30 dintre colegi acestuia suma de 4,1 milioane de euro, echivalentul cheltuielilor pentru organizarea referendumului de independență din 2017, transmite AFP. 


Curtea de Conturi, sesizată de două asociații anti-independență, a precizat că liderii separatiști au la dispoziție 15 zile pentru a depune suma sub formă de cauțiune, timp în care instanța își va pronunța decizia. Dacă persoanele vizate nu se vor conforma, va fi declanșată "o procedură de confiscare" a bunurilor lor. 


Carles Puigdemont, care a fugit în Belgia după eșecul tentativei de secesiune din 2017 pentru a scăpa de justiția spaniolă, a lansat un apel la solidaritate către simpatizanții cauzei separatiste pentru a strânge suma cerută. 


"Avem 15 zile pentru a evita ca ei să ne confiște bunurile. Dacă ai votat la 1 octombrie (n.r. - data referendumului din 2017), avem nevoie de tine", a scris el pe contul de Twitter, indicând și un număr de cont la care se primesc donații. 


Referendumul, marcat de violențe ale poliției, a fost organizat de guvernul regional separatist în pofida interdicției dictate de justiția spaniolă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3325 secunde