Seism puternic în Filipine / Șase victime și peste o sută de răniți

120
Seism puternic în Filipine / Șase victime și peste o sută de răniți - cutremurfilipine-1486801174.jpg

Articole recomandate

Un puternic cutremur de pământ s-a produs vineri noapte în sudul arhipelagului Filipine, fiind înregistrate până în prezent șase victime și peste 100 de persoane rănite, indică sâmbătă media locală, citată de agențiile DPA și Kyodo.


Seismul cu magnitudinea 6,7 a lăsat fără energie electrică numeroase clădiri și locuințe și a afectat structurile de rezistență ale unor stabilimente care s-au prăbușit în provincia Surigao del Norte, la 730 de km sud de capitala Manila.


Potrivit Institutului de vulcanologie și seismologie din Filipine, seismul a avut epicentrul în apropiere de orașul Surigao și s-a produs la ora locală 10.03 p.m. (14.03 GMT). 


"Este haos, foarte mulți din cei afectați sunt în stare de șoc. Multe zone nu au electricitate și aeroportul a fost închis", a declarat sâmbătă guvernatorul provinciei Sol Matugas pentru un post de radio din Manila.


Purtătorul de cuvânt al agenției pentru intervenții în situații de urgență April Rose Sanchez a indicat că în prezent sunt 108 persoane rănite.


Este cel mai puternic seism care lovește această zonă din Filipine de la cel din 1879, care a avut o magnitudine de 6,9, indică Institutul de vulcanologie și seismologie din Filipine. 


"Multe drumuri sunt distruse și nu pot fi utilizat, două poduri din regiunea amintită s-au prăbușit", a precizat Mina Marasigan, purtătoarea de cuvânt a Consiliului național pentru gestionarea riscurilor în situații de dezastre.


"Mai multe clădiri, inclusiv un hotel, un centru comercial și un supermarket au fost distruse, pereții acestor stabilimente s-au prăbușit", a adăugat Mina Marasigan.


Cel mai recent puternic cutremur care a lovit această țară a avut magnitudinea 7,1 și a omorât 220 de persoane în centrul Filipinelor, în octombrie 2013.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 15 Ianuarie 2017
Stire din Social : A fost cutremur!
Duminică, 20 Noiembrie 2016
Stire din Social : A fost cutremur!
Pagina a fost generata in 1.3234 secunde