Șeful Pentagonului denunță statele "parazite" din cadrul NATO

256
Șeful Pentagonului denunță statele

Articole recomandate

Șeful Pentagonului, Mark Esper, a luat, vineri, apărarea creșterii drastice a cheltuielilor militare solicitate aliaților Statelor Unite de președintele Donald Trump, subliniind că NATO nu își poate permite state "parazite", informează AFP. 


"Majoritatea statelor consideră SUA drept cel mai bun partener pentru securitatea mondială, nu doar datorită superiorității capacităților și echipamentelor noastre militare, dar și datorită valorilor pe care le apărăm", a declarat ministrul american al Apărării în fața experților în securitate națională ai Consiliului pentru Relații Externe. 


"Alianțele noastre nu se bazează pe tranzacții comerciale. Ele sunt, mai degrabă, bazate pe respect reciproc, valori comune și o voință împărtășită de a le apăra. Timp de ani de zile, de zeci de ani de zile, am cerut partenerilor noștri europeni să contribuie mai mult la Alianță. Nu au făcut-o", a continuat șeful Pentagonului. 


"Nu cred că cerem prea mult", a conchis el: "Toate țările trebuie să contribuie la apărarea lor. Nu se poate să existe paraziți. Nu se poate să existe reduceri. Ne privește pe toți". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Stire din Actual : NATO, propusă la premiul Nobel pentru Pace
Pagina a fost generata in 1.3028 secunde