Șeful diplomației olandeze recomandă un control eficace la granițe pentru gestionarea fluxului de refugiați

65
Șeful diplomației olandeze recomandă un control eficace la granițe pentru gestionarea fluxului de refugiați - imigranti-1455466617.jpg

Articole recomandate

Ministrul olandez de externe, Bert Koenders, a cărui țara asigură președinția semestrială a UE, s-a pronunțat duminică la Skopje împotriva închiderii frontierelor migranților și a pledat în favoarea unui control eficace, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Unii membri ai UE au cerut Macedoniei să închidă granița cu Grecia (...) Un control eficace al granițelor este mai important în acest moment decât închiderea lor', a declarat Bert Koenders.

Exprimându-se la încheierea unei întrevederi cu omologul său macedonean, Nikola Poposki, la Skopje, Bert Koenders a subliniat că este 'foarte important să se continue în cadrul UE procesul de cooperare pe acest subiect'.

Ministrul olandez s-a deplasat în Macedonia, țară care se află pe 'ruta balcanică' a migranților care doresc să ajungă în țări din Europa Occidentală, la două zile după omologul său austriac Sebastian Kurz care, la rândul său, a cerut autorităților locale să fie pregătite să 'înceteze' fluxul migratoriu.

'Plafonul de migranți pe care Austria l-a stabilit pentru 2016 va fi probabil puternic atins în următoarele luni și Austria va trebui atunci să oprească migranții la granițe', a declarat Sebastian Kurz. Koenders a afirmat că țara sa va continua să lucreze 'cu Austria, Macedonia dar de asemenea cu Grecia' pentru a căuta o 'soluție eficientă' și pentru 'a evita un efect de domino și o situație necontrolabilă'. Armata macedoneană a început luni noi lucrări pentru a întări gardul construit la granița cu Grecia în vederea diminuării afluxului de migranți ilegali. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1849 secunde