€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Secretarul general al ONU cere încetarea imediată a ostilităților în Libia

Ştire online publicată Luni, 03 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
 Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat, sâmbătă, „toate părțile să înceteze imediat ostilitățile în Libia și să se conformeze armistițiului încheiat în trecut sub egida Națiunilor Unite”, relatează AFP.

„Antonio Guterres condamnă continuarea violențelor în interiorul și în jurul capitalei Libiei și în special bombardamentele la întâmplare la care au recurs grupările armate, care ucid și rănesc civili, printre care copii”, a precizat un comunicat al serviciilor sale.

De asemenea, Statele Unite, Marea Britanie, Italia și Franța ceruseră anterior încetarea luptelor într-un comunicat comun dat publicității la Roma.

Circa 40 de persoane și-au pierdut viața și peste 100 au fost rănite, în majoritate civili, în cinci zile de confruntări între miliții rivale în cartierele din sudul orașului Tripoli, potrivit unui bilanț oficial anunțat vineri seară.

De la căderea regimului condus de Muammar Gaddafi în 2011, Tripoli se află în centrul luptelor de influență între diverse miliții în căutare de bani și putere. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7314 secunde