€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Secretarul general al NATO îndeamnă Germania să-și majoreze cheltuielile militare

Ştire online publicată Marţi, 10 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat Germania să-și majoreze cheltuielile militare, într-un interviu apărut în publicația germană Bild am Sonntag cu câteva zile înaintea Summitului Alianței nord-atlantice de la Bruxelles, transmite dpa.

Stoltenberg a salutat promisiunea Berlinului de a crește bugetul apărării, dar a subliniat că se așteaptă ca Germania să facă mai mult și a amintit că membrii NATO s-au angajat să-și majoreze cheltuielile militare la 2% din PIB până în 2024.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că intenționează sporirea cheltuielilor pentru apărare, fără a menționa însă dacă se va atinge obiectivul de 2%. Cifrele inițiale anunțate evocă o majorare de până la 1,5%, menționează dpa.

Secretarul general al NATO a subliniat în interviu că 1,5% nu înseamnă 2%, deși consideră că Germania are în vedere îndeplinirea în timp a obiectivului de 2%.

Președintele american Donald Trump i-a criticat în mod repetat pe aliații SUA din NATO pentru că nu depun suficiente eforturi pentru a ajunge la acest nivel.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8392 secunde