Secretarul de stat Mike Pompeo, vizită în Ucraina

Sâmbătă, 01 Februarie 2020
138
Secretarul de stat american Mike Pompeo s-a aflat, vineri, la Kiev, pentru o vizită delicată, în plin proces de destituire a președintelui Donald Trump în Senatul SUA, ca urmare a unor presupuse presiuni pe care le-ar fi exercitat asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează France Presse. 


Pompeo a explicat, joi, la Londra, că în cursul vizitei sale la Kiev - care coincide cu faza finală a procesului declanșat împotriva președintelui Donald Trump în Congresul SUA - dorește să vadă cum Statele Unite ar putea "să continue să ajute poporul ucrainean în fața agresiunilor pe care Rusia le-a comis în ultimii ani". 


Marea Britanie și Ucraina sunt două destinații din turneul său european, care mai cuprinde vizite în Belarus, Kazahstan și Uzbekistan, trei foste republici sovietice. 


Un alt subiect a vizat măsurile ce trebuie realizate de Kiev în lupta împotriva corupției care afectează grav Ucraina și care constituie punctul principal al apărării lui Trump în procesul său de destituire.
Pagina a fost generata in 0.3565 secunde