Secretarul de stat american Rex Tillerson începe un turneu în Orientul Mijlociu

83
Secretarul de stat american Rex Tillerson începe un turneu în Orientul Mijlociu - secretaruldestatamericanrextille-1518437086.jpg

Articole recomandate

Secretarul de stat american Rex Tillerson a început un turneu în Orientul Mijlociu, cu întâlniri la Cairo cu omologul său egiptean Sameh Choukri și cu președintele Abdel Fattah al-Sissi, potrivit unor surse diplomatice, relatează AFP.

Sosit duminică seara în capitala egipteană, Tillerson s-a întâlnit cu Choukri. Luni dimineața, Tillerson s-a întâlnit cu membri ai personalului Ambasadei SUA la Cairo, apoi din nou cu Choukri, urmând să fie primit de președintele Al-Sissi.

Potrivit unui responsabil al Departamentului de Stat al SUA, discuțiile de la Cairo se vor axa pe subiectele regionale de interes comun - Siria și Libia. Vor fi abordate, de asemenea, lupta antiteroristă și dosarul israeliano-palestinian.

Vizita lui Tillerson intervine cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din Egipt din 26 martie, la care Al-Sissi va candida pentru un nou mandat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7507 secunde