Secretarul de stat american, primit cu răceală la Beijing

263
Secretarul de stat american, primit cu răceală la Beijing - secretarul-1539017850.jpg

Articole recomandate

Vizita secretarului de stat american Mike Pompeo la Beijing a început, ieri, cu o întâlnire tensionată cu omologul său chinez Wang Yi, pe fondul înrăutățirii relațiilor bilaterale, ca urmare a războiului comercial, după ce SUA au impus taxe la importuri de bunuri chinezești, iar China a reacționat și ea prin noi taxe la o serie de mărfuri americane, potrivit Reuters.

"Recent, în timp ce s-au dedat unei escaladări constante a conflictului comercial cu China, SUA au luat o serie de măsuri vizând problema Taiwanului, ceea ce poate aduce atingere drepturilor Chinei și au emis critici fără fundament cu privire la politica sa internă și externă", a deplâns Wang Yi.

"Problemele pe care le-ați evocat sunt legate de un dezacord fundamental. Suntem foarte îngrijorați față de inițiativele pe care China le-a luat și aștept cu nerăbdare să discutăm, întrucât este vorba de o relație extrem de importantă", a reacționat Mike Pompeo.

Secretarul de stat american a mai spus că SUA se așteaptă la o cooperare cu China în privința eforturilor de denuclearizare ale Coreei de Nord, al cărei aliat este Beijingul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde