€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:

Secretarul de stat american, primit cu răceală la Beijing

Ştire online publicată Marţi, 09 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Vizita secretarului de stat american Mike Pompeo la Beijing a început, ieri, cu o întâlnire tensionată cu omologul său chinez Wang Yi, pe fondul înrăutățirii relațiilor bilaterale, ca urmare a războiului comercial, după ce SUA au impus taxe la importuri de bunuri chinezești, iar China a reacționat și ea prin noi taxe la o serie de mărfuri americane, potrivit Reuters.

„Recent, în timp ce s-au dedat unei escaladări constante a conflictului comercial cu China, SUA au luat o serie de măsuri vizând problema Taiwanului, ceea ce poate aduce atingere drepturilor Chinei și au emis critici fără fundament cu privire la politica sa internă și externă”, a deplâns Wang Yi.

„Problemele pe care le-ați evocat sunt legate de un dezacord fundamental. Suntem foarte îngrijorați față de inițiativele pe care China le-a luat și aștept cu nerăbdare să discutăm, întrucât este vorba de o relație extrem de importantă”, a reacționat Mike Pompeo.

Secretarul de stat american a mai spus că SUA se așteaptă la o cooperare cu China în privința eforturilor de denuclearizare ale Coreei de Nord, al cărei aliat este Beijingul. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7349 secunde