Scutul antirachetă israelian Arrow-3, declarat operațional

182
Scutul antirachetă israelian Arrow-3, declarat operațional - scutul-1564435634.jpg

Articole recomandate

Scutul antirachetă balistic israeliano-american Arrow-3 a trecut cu succes o serie de teste de interceptare în Alaska, a declarat, duminică, premierul israelian Benjamin Netanyahu, prezentând acest succes ca pe un avertisment pentru Iran, potrivit Reuters și AFP. 


Acesta este un sistem de rachete cu rază lungă de acțiune, precizează Ministerul israelian al Apărării într-un comunicat. 
Sistemul de apărare codezvoltat de Boeing a fost conceput să intercepteze rachete neconvenționale în spațiu, la o altitudine unde distrugerea lor se poate realiza în siguranță. 


Testat pentru prima dată deasupra Mării Mediterane în 2015, scutul Arrow-3 este desfășurat în Israel din 2017, dar nu a fost certificat încă de Statele Unite. 


"Performanța a fost perfectă. Toate tirurile au nimerit țintele", a declarat Benjamin Netanyahu, care exercită și funcția de ministru al Apărării. 


Israelul mizează pe sistemul Arrow-3 pentru a se apăra de rachetele iraniene desfășurate în Siria. 
Iranul a testat, săptămâna trecută, o nouă rachetă balistică cu raza medie de acțiune care a zburat o mie de kilometri, potrivit Washingtonului. Teheranul a asigurat că aceasta este de natură pur defensivă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4313 secunde