€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Scrutin pentru ratificarea voinței de independență în Catalonia

Ştire online publicată Luni, 27 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Liderul separatist Carles Puigdemont și-a lansat, sâmbătă, în Belgia, campania pentru alegerile regionale în Catalonia, destinate să ratifice dorința de independență a regiunii, criticând totodată executivul spaniol și pe foștii săi parteneri din guvernul destituit, informează AFP.

În cursul referendumului asupra autodeterminării din 1 octombrie, „noi, catalanii, am demonstrat lumii că avem capacitatea și voința de a deveni un stat independent. Și în 21, trebuie să-l ratificăm”, a declarat Carles Puigdemont, în sala de conferințe a unui hotel de la periferia orașului Bruges.

Aclamat de o audiență compusă din câteva zeci de persoane, fostul președinte al Cataloniei - destituit și aflat în exil - și-a prezentat lista pentru alegerile regionale, având ca fundal un drapel catalan și unul al UE, dar fără faimoasa „estelada”, drapelul separatist.

În 27 octombrie, Parlamentul catalan a votat în favoarea independenței Cataloniei, declarație unilaterală urmată de punerea sub tutelă a regiunii de către guvernul central, provocând una dintre cele mai grave crize politice în Spania de când această țară a redevenit democratică în 1978.

Puigdemont s-a autoexilat împreună cu patru dintre foștii săi „miniștri” în capitala UE, unde este în stare de libertate condiționată.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7462 secunde