Nicola Sturgeon:

"Scoției trebuie să i se permită organizarea unui nou referendum privind independența"

188

Articole recomandate

Scoția trebuie să primească autorizația de a organiza un nou referendum privind statutul său în Regatul Unit după victoria zdrobitoare a naționaliștilor în alegerile parlamentare desfășurate joi, a declarat, vineri, lidera executivului scoțian, Nicola Sturgeon, potrivit Reuters. 


Sondajele de opinie indică faptul că Partidul Național Scoțian va câștiga 55 dintre cele 59 de mandate alocate Scoției în parlamentul Regatului Unit. 


"Există acum un mandat pentru a le oferi scoțienilor alegerea cu privire la viitorul lor. Este o dorință clară și o confirmare că Scoția nu trebuie să fie ancorată de un guvern Boris Johnson și nu trebuie să fie desprinsă de Europa împotriva voinței noastre. Boris Johnson poate are un mandat de a scoate Anglia din Uniunea Europeană, dar el nu are un mandat solid de a scoate Scoția din Uniunea Europeană. Scoția trebuie să aibă o opțiune privind propriul nostru viitor", a subliniat Sturgeon. 
Un sondaj de opinie publicat, duminică, de Sunday Times indica faptul că Scoția ar vota pentru independență dacă Regatul Unit iese din Uniunea Europeană, dar s-ar opune independenței dacă acesta ar rămâne în interiorul blocului comunitar. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6581 secunde